Top10Antivirus

Najbolji antivirusni softver za Windows PC u 2024. godini

Najbolji antivirus za sigurnost vašeg Windows PC-a ili laptopa i zaštitu vaših ličnih podataka - testirani i pregledani od strane naših stručnjaka. Klikom na ime proizvoda na listi ispod možete lako dobiti ažurirane cene, tehničke specifikacije i dodatne informacije o svakom proizvodu. Svi antivirusni programi na našoj listi su testirani i kompatibilni su sa Windows operativnim sistemom.

Objavljivanje oglašavača

proizvod 2024. godine
Sačuvaj 84%
up1
TotalAV

Nagrađivani antivirus. Veruje mu 10 miliona korisnika širom sveta.

 • Nepobediv kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta
 • Zaštita od virusa na više nivoa i izvanredna stopa detekcije
 • Uključuje VPN, zaštitni zid (Firewall) i mnoga druga bezbednosna poboljšanja
 • Uštedite 84% na najnovijem izdanju za 2024. godinu preko našeg linka!
9,8
Najbolji u celini
119,00 €
Od 19,00 €
Posetite sajt
Sačuvaj 60%
2
Norton

Norton je jedan od najpoznatijih brendova u konkurentnom poslovanju sa antivirusima - i to sa dobrim razlogom...

 • Štiti vaš PC, Mac ili mobilni uređaj
 • Osvojio je „Nagradu za najbolju zaštitu“ od AV-TEST-a
 • Obećava zaštitu od virusa (Garantovani povrat novca)
 • Najbolje funkcije roditeljske kontrole
9,5
Sjajan
74,99 €
Od 29,99 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
3down
Panda

Napredni antivirus sa mašinskim učenjem sa mnogim dodatim funkcijama po neverovatnoj ceni + BESPLATAN VPN. Sve preporuke za novi bezbednosni paket!

 • Najviši nivo zaštite
 • Besplatni VPN uključen u svaki paket
 • Jasan korisnički interfejs
 • Nema uticaja na performanse
9,4
Vrlo dobro
46,99 €
Od 23,49 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
4
Bitdefender

Bezbednosna rešenja Bitdefendera konstantno dobijaju vrhunske ocene od različitih centara za testiranje i publikacija širom sveta

 • Po izboru urednika PC MAG-a - 6 godina zaredom!
 • Apsolutna bezbednost za Windows, Android, Mac i iOS
 • 500 miliona zadovoljnih korisnika širom sveta
 • Roditeljska kontrola nudi roditeljima dodatnu onlajn bezbednost
9,1
Vrlo dobro
64,99 €
Od 32,49 €
Posetite sajt
Sačuvaj 60%
up5
Avast

Avast dobro štiti vaš računar i sadrži nekoliko važnih bezbednosnih alata kako bi vaš sistem bio oslobođen od virusa i hakera.

 • Odlični rezultati na laboratorijskim testovima nezavisnih proizvođača
 • Vrlo dobra besplatna verzija softvera
 • E-pošta bez spama - čuva vaše prijemno sanduče
 • Gejmerski režim je obavezan ako igrate mnogo igara onlajn
8,9
Vrlo dobro
73,00 €
Od 29,20 €
Posetite sajt
Sačuvaj 84%
6
PC Protect

Ovaj „ultimativni antivirus“ nudi antivirusni mehanizam, zaštitu u realnom vremenu, zaštitni zid, blokiranje reklama, čišćenje diska, upravljanje programom za pokretanje, menadžer pregledača i još mnogo toga.

 • Jedan od najpreciznijih detektora malvera
 • Trustpilot mu je dodelio ocenu 4,6/5 za pouzdanost (od 673 recenzije)
 • Nudi alate za podešavanje za optimizaciju performansi sistema
 • Ne pravi zbrku sa resursima i ne usporava, čak ni na starom PC-u
8,7
Dobro
119,00 €
Od 19,00 €
Posetite sajt
Sačuvaj 60%
7
AVG

AVG Antivirus je nagrađivano anti-malware rješenje. Pruža zaštitu u pokretu i tonu dodatnih funkcija bez ugrožavanja performansi vašeg računala.

 • Pouzdan od strane 435 milijuna korisnika širom svijeta
 • Odlična Trustpilot ocjena od 4.3 na temelju 14,322 recenzija
 • Nudi zaštitu od ransomware-a i web-kamere
 • Uživajte u 60-dnevnom besplatnom probnom razdoblju!
8,4
Dobro
93,99 €
Od 37,60 €
Posetite sajt

Da li mi je potreban antivirusni softver za bezbednost Windows PC-a?


Razmislite o tome na ovaj način, da li biste ostavili ulazna vrata širom otvorena noću? To bi bilo kao otvoreni poziv za uljeze i provalnike. Na isti način, ako ostavite vaš Windows PC nezaštićen, to će privući sve vrste zlonamernih pretnji - virusa, botneta, DDoS napada, ransomvera, infekcije malverima, phishing, između ostalog.


Da li je besplatan antivirusni program dovoljan za zaštitu PC-a?


To što je najpopularniji operativni sistem na svetu svakako čini Windows magnetom za viruse i malvere. Srećom, svaki PC od verzije Windows 8 pa nadalje, sada dolazi sa ugrađenim besplatnim antivirusom pod nazivom Windows Defender. Ali pitanje je, da li je to dovoljno? Da li je on u stanju da zaustavi ozbiljne pretnje kao što su ransomver i špijunski programi? Da li je dovoljno dobar samostalno ili bi ga trebalo pojačati još jednim besplatnim softverom?

Realnost je da se ne možete osloniti na besplatan antivirusni softver kako bi vaš računar i lične informacije bili sigurni. Čak i poboljšana Microsoft Defender verzija koja je već instalirana na vašem Windowsu10 nije potpuno neprobojna.

Istraživanja su takođe pokazala da Defender zaostaje za drugim antivirusnim softverima kada je u pitanju zaštita od ransomvera i napada nultog dana (zero-day attack). Takođe ne uspeva da blokira malver koji dolazi i bilo je slučajeva kada skeniranje malvera nije uspelo. Sledeća stvar je da mu nedostaju svi korisni dodaci koji sada dolaze sa drugim antivirusnim rešenjima: menadžer lozinki, roditeljska kontrola, opcije rezervne kopije i još mnogo toga.

Kao i svaki besplatni antivirusni program, Defender obavlja osnovnu zaštitu sajber-bezbednosti, ali ne treba da verujemo da će naši uređaji biti 100% zaštićeni. Na kraju krajeva, naši računari su puni osetljivih informacija kao što su lozinke, podaci o kreditnoj kartici, podaci o bankovnom računu i lične fotografije. Pristojna Internet bezbednost za Windows sada u proseku košta manje od 400,00 RSD godišnje, tako da vam je bolje da dobijete zaštitu nego da rizikujete sve samo kako biste uštedeli nekoliko stotina dinara.


Šta tražiti u pristojnom antivirusnom softveru za Windows?


Izbor najboljeg antivirusnog rešenja može biti ogroman zadatak zbog mnogo dostupnih opcija. S obzirom da su u pitanju vaš onlajn identitet, lični podaci i finansijske informacije, definitivno nije nešto što treba da uradite na brzinu. U principu, postoji nekoliko faktora koje smatramo važnim, bez obzira na vaše individualne potrebe.

Pre svega, potrebno vam je nešto što nudi 24/7 zaštitu putem stalnih ažuriranja i automatskih skeniranja. Ovo garantuje maksimalnu brzinu detekcije, tako da možete otkriti prisustvo bilo kog malvera ili advera pre nego što bude prekasno.

Takođe je vredno napomenuti da se phishing i ransomver napadi često šalju kroz priloge i linkove e-pošte. Vaš spam filter je obično u stanju da zadrži većinu ovih phishing e-poruka izvan vašeg prijemnog sandučeta, ali ne i sve. Stoga je važno imati antivirusni softver koji nudi dodatni sloj zaštite kako bi se sprečili phishing napadi.

Još jedna stvar koja bi trebalo da bude na vašoj listi je kompatibilnost. Postoje antivirusni programi koji najbolje funkcionišu na Mac računarima i drugi koji su pogodniji za Windows uređaje. Ako ste korisnik Windowsa, proverite da li ste izabrali pravu verziju za vaš specifični operativni sistem.

Često postavljana pitanja (FAQ)


Da li mi je potreban antivirusni softver ako već imam Windows Defender?

Da. Windows Defender je standardni plan antivirusne zaštite koji dolazi uz Windows 10 i dok je svakako bolji od toga da nemate nikakvu zaštitu, nije dovoljan da vam pruži optimalnu zaštitu. Zbog toga što je tako čest i radi isto za svaki računar, sajber kriminalcima je lako da ga predvide i zaobiđu, što vas može učiniti ranjivim na napade.

Šta još dobijam od plaćenog antivirusnog softvera, a ne dobijam od Windows Defendera?

Iako se Microsoftov ugrađeni bezbednosni softver u poslednjih nekoliko godina dosta poboljšao, on i dalje ne nudi isti arsenal zaštite koji nude najbolji nezavisni dobavljači. Na primer, mnogi antivirusni paketi danas nude praktične dodatke kao što su zaštita rezervnih kopija, menadžer lozinki, roditeljske kontrole, bezbednost za vaš mobilni telefon i tablet, pa čak i ugrađeni VPN. Što se tiče zaštite od pretnji koje predstavljaju virusi, malver i špijunski softver, Microsoft Defender je u redu, ali svakako nije najbolji. Često, visokokvalitetni antivirusni paketi pružaju daleko veću zaštitu i bolje će raditi na bezbednosti vas i vašeg računara.

Da li treba da isključim Windows Defender kada pokrenem drugi antivirusni softver?

Ne nužno. Većina antivirusnih softvera koji preporučujemo na ovoj stranici je kompatibilna sa Microsoft Defenderom i ne bi trebalo da izazove nikakve probleme. Može da radi istovremeno sa vašim plaćenim antivirusnim planom.

Odricanje od odgovornosti

Odricanje od odgovornosti: Top10Antivirus.Review je besplatna usluga. Dobijamo provizije od antivirusnih kompanija koje preporučujemo na ovoj stranici ako kliknete na naše linkove i izvršite kupovinu. Trudimo se da informacije na ovom sajtu budu ažurirane i sveže, ali ne možemo garantovati da će to uvek biti slučaj.