Top10Antivirus
Objavljivanje oglašavača
Norton

Norton Recenzija

9,5
Sjajan
Naša presuda: Norton antivirus je pionir u industriji i 39 puta je bio dobitnik PCMag.com nagrade po izboru urednika. Takođe, funkcije roditeljske kontrole su bez premca.
Preuzmi Norton - Zaštitite svoj računar
Nemojte postati žrtva sajber prevare. Odmah zaštitite svoju privatnost od malvera!
www.norton.com/specijalna-ponuda

Istorija kompanije

Norton je sa nama od 1990. godine, kada je korišćenje interneta i računara postalo široko rasprostranjeno i kada je sigurnost korisnika postala nova granica u poslovanju. Od osnivanja, proširili su svoj opseg od poslovne bezbednosti do kućne bezbednosti i ostali su dominantna sila od svog ulaska na tržište. Danas se fokusiraju na sigurnosne pakete koji su pogodni kako za kućne računare, tako i za mobilne uređaje.

Nagrade i priznanja

Norton je osvojio mnoge nagrade tokom godina od kada je u upotrebi. PC Magazin je 2015. godine Nortonu dodelio nagradu po izboru urednika (Editor's Choice Award) za vrhunski kvalitet i upotrebljivost za potrošače. Od AV-testa, Norton je osvojio nagradu za inovacije, takođe 2015. godine. Top Ten Reviews Rendala Saderlenda dodelio je Nortonu ocenu 9,2 od 10, navodeći njegovu široku zaštitu i sjajnu prilagođenost korisnicima.

Bezbednosne funkcije

Nortonov sigurnosni softver je sveobuhvatan.

Norton prvenstveno čuva vaš računar pomoću pametnog zaštitnog zida (Smart Firewall) koji se svakodnevno ažurira svežim definicijama virusa kako bi pomogao u bezbednosti zaštitnog zida, kao i godišnjim ažuriranjem koje je sveobuhvatnije. Ovaj zaštitni zid se stalno pokreće i proverava sve što dolazi na vaš računar. Ovo se najbolje vidi na softveru sa naprednim sistemom upozorenja koji čini da se mali iskačući prozor pojavljuje svaki put kada se nešto u šta Norton nema poverenja priprema za ulazak u vaš računar. To vam daje mogućnost da na ovaj način blokirate ili dozvolite dolazne pakete podataka.

Norton takođe automatski skenira pretnje iz priloga e-pošte, kao i veze na Fejsbuk objavama ili porukama. Dubinsko skeniranje je uvek dostupno iz sigurnosnog čvorišta, što vam omogućava da pokrenete potpuno skeniranje računara. Ovo skeniranje može ukloniti neželjene datoteke koje usporavaju vaš računar, kao i viruse koji su već integrisani u vaš uređaj pre instalacije Nortona.

Određeni Norton paketi takođe nude i bezbedan VPN. Ova funkcija maskira vašu stvarnu IP adresu kako biste sprečili kradljivce identiteta ili viruse da prate vašu aktivnost i saznaju detalje o vašem životu. Norton takođe pruža funkciju „Safecam“ koja sprečava da vas virusi prate dok koristite veb kameru. Ovo je odlična funkcija koja se retko može naći u drugim antivirusnim paketima.

Postoji nekoliko izuzetno pouzdanih kompanija koje su pregledale performanse Nortona u nezavisnom testiranju. Od kompanije Dennis Labs, Norton je dobio ocenu AAA i ocenu preciznosti od 100%, koje se odnose na njegovu sposobnost da identifikuje pretnje od virusa. AV-test, nemačka nezavisna laboratorija za testiranje, Nortonu je dodelila visoku ocjenu u svim kategorijama: 6/6 za zaštitu, 5,5/6 za performanse i 6/6 za upotrebljivost.

Dodatne funkcije

U zavisnosti od vašeg softverskog paketa, Norton obezbeđuje određenu količinu sigurnosnih kopija podataka u oblaku u slučaju kvara hard diska ili krađe vašeg uređaja.

Zaštita lozinkom je uključena u sve Norton pakete.

Norton obezbeđuje i nadgledanje dark veba (Dark Web Monitoring). Ova funkcija skenira dark veb, koji je sastavljen od veb-stranica koje nisu javno dostupne, da biste bili upozoreni na moguću krađu identiteta.

LifeLock je poslednji Nortonov paket funkcija, koji se fokusira na superiorne mogućnosti zaštite identiteta. Ovaj paket obezbeđuje nadgledanje dark veba (Dark Web Monitoring), nadgledanje kredita, sistem upozorenja o identitetu (Identity Alert system) da vas obavesti o mogućoj krađi identiteta, i pakete za finansijsku zaštitu u slučaju da su vaše informacije izgubljene. Ovo Norton čini odličnim izborom za one koji obavljaju mnogo onlajn transakcija.

Nortonove funkcije porodične zaštite smatraju se najboljim u industriji na skoro svim sajtovima za testiranje i recenziju antivirusa, pa ako je ova funkcija za vas važna, korišćenje Norton antivirusnog paketa bio bi pun pogodak.

Jednostavnost korišćenja i performanse

Nortonove aplikacije se kontrolišu preko centralnog čvorišta kome se može pristupiti preko radne površine. Ovaj interfejs je ocenjen kao veoma jednostavan za korišćenje i intuitivan u dizajnu.

Poznato je da Norton malo teže radi na nekim računarima zbog velikog broja funkcija koje ima i veoma sveobuhvatnog pametnog zaštitnog zida (Smart Firewall). Ovaj zaštitni zid je odgovoran za skeniranje praktično svega što pokušava da stupi u interakciju sa vašim računarom, tako da je, u ovom slučaju, kompromis za potpunu zaštitu malo manja brzina. McAfee, s druge strane, nudi otprilike isti nivo zaštite uz bolje performanse. Međutim, McAfee ne nudi toliko dodatnih funkcija ili pogodnosti za zaštitu identiteta.

Norton je stalno pobeđivao na testovima u kojima je primarni cilj bio čišćenje smeća u računaru i eliminisanje ugrađenih virusa. Ova izuzetna temeljnost se plaća sa više poreza na procesima računara.

Broj licenci i paketi u ponudi

Norton ima četiri primarna paketa u ponudi koji dolaze sa različitim brojem licenci.

Norton Security Standard: Ovo je osnovni Norton antivirusni paket. Sadrži licencu za jedan PC / Mac ili mobilni uređaj i ima glavni host Norton bezbednosnih funkcija i mogućnosti, uključujući pametni zaštitni zid (Smart Firewall), automatska ažuriranja i jedinstveno obećanje o 100% zaštiti od virusa (100% Virus Protection Promise).

Norton Security Deluxe: Pruža vam istu zaštitu kao Standard paket, ali za do 5 uređaja (uključujući mobilne telefone ili tablete). Ovaj paket nudi iste bezbednosne funkcije koje su pomenute iznad.

Norton Security Premium: Ovo je 10-licencni paket koji uključuje sve funkcije opisane u Security Deluxe paketu, ali za 10 uređaja. Takođe uključuje automatske sigurnosne kopije, 25 GB skladišta podataka u oblaku i premium funkcije bezbednosti porodice na internetu.

Norton Security Deluxe uz LifeLock STANDARD: Kao i Deluxe paket, ovaj paket nudi licence za 5 računara ili uređaja. Pored toga, dobijate ceo paket LifeLock funkcija: jednogodišnju zaštitu od krađe identiteta, uključujući nadgledanje dark veba, LifeLock sistem upozorenja o identitetu (Identity Alert System), nadgledanje kredita i finansijsku zaštitu.

Posetite Norton sajt preko našeg linka da biste saznali više o različitim paketima i specijalnim ponudama.

Korisnička podrška

Norton ima detaljnu mrežu korisničke službe koja se fokusira na stalnu dostupnost bez obzira na vreme ili dan u nedelji. Možete dobiti onlajn pomoć putem foruma za podršku, četa korisničke službe i telefonske linije 24/7. Agenti su uvek dostupni za razgovor i pomoć u radu kroz tehničke probleme ili pitanja u vezi sa softverom.

Zaključak

Postoji razlog zašto je Norton jedan od najjačih brendova u poslovanju sa antivirusima. Većina provajdera ne nudi tako širok spektar funkcija koje dobro rade, odličnu podršku i temeljnu zaštitu. Ovo je odličan antivirusni softverski program koji je savršen za one koji mnogo posluju onlajn, kao i za one koji zahtevaju dodatne funkcije za bezbednost porodice.


Norton Poređenje Proizvoda

Norton 360 Standard
Norton 360 Deluxe
Norton 360 uz LifeLock Select
Broj uređaja
Norton 360 Standard nudi zaštitu za 1 PC, 1 Mac ili 1 pametni telefon ili tablet
Norton 360 Deluxe nudi zaštitu za do 5 PC-a, Macova, pametnih telefona ili tableta
Norton 360 sa Lifelock Select nudi zaštitu za do 5 PC-a, Macova, pametnih telefona ili tableta
Protiv špijunskih virusa, antivirus, zaštita od malvera i ransomvera
Onlajn zaštita od pretnji
Sigurnosne kopije u Oblaku
10GB skladišta u oblaku
50GB skladišta u oblaku
100GB skladišta u oblaku
Pametni zaštitni zid (firewall)
Menadžer lozinki
Obećanje za zaštitu od virusa
Roditeljska kontrola
Bezbedan VPN
1 PC, 1 Mac ili 1 pametni telefon ili tablet
Do 5 PC-a, Macova, pametnih telefona ili tableta
Do 5 PC-a, Macova, pametnih telefona ili tableta
PC SafeCam
Nadgledanje dark veba koje pruža LifeLock
LifeLock Identity Alert™ sistem
Specijalisti za vraćanje identiteta bazirani u SAD
Zaštita izgubljenog novčanika
Paket Million Dollar Protection™
Do milion USD
Kreditni monitoring
1 biro
SSN i kreditna upozorenja
Obaveštenja o povredi podataka
Preuzmi Norton - Zaštitite svoj računar
Nemojte postati žrtva sajber prevare. Odmah zaštitite svoju privatnost od malvera!
www.norton.com/specijalna-ponuda
Napišite recenziju za Norton
Podelite svoje utiske da biste pomogli drugima.
Captcha
Norton Recenzije Korisnika
  • „Imam troje male dece. Funkcije roditeljske kontrole su zaista dobre. Preporučujem ovo svakome ko želi da njegova porodica bude bezbedna na mreži. Vrhunski!”
  • „Bez ovog programa, ne bih primetio ništa. Hvala kreatorima ovog programa.”
  • „Jednostavan za korišćenje... Ali stvarno odličan.”
  • „Vrlo dobro.”
  • „Dobra stvar Nema razloga da ne dam 5zvezdica.”
  • „Čini se da radi. Skenira brzo i sigurno nakon svakog preuzimanja. Test virus je otkriven. Ne mogu naći nikakve mane.”
Preuzmi Norton - Zaštitite svoj računar
Nemojte postati žrtva sajber prevare. Odmah zaštitite svoju privatnost od malvera!
www.norton.com/specijalna-ponuda