Top10Antivirus

Najbolje antivirusne aplikacije za mobilne telefone

Broj smartfon malvera je u porastu. Zaštitite svoj uređaj uz pomoć vodećih antivirusnih aplikacija koje su danas dostupne.

Objavljivanje oglašavača

proizvod 2024. godine
Sačuvaj 80%
up1
TotalAV

Nagrađivani antivirus. Veruje mu 10 miliona korisnika širom sveta.

 • Nepobediv kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta
 • Zaštita od virusa na više nivoa i izvanredna stopa detekcije
 • Uključuje VPN, zaštitni zid (Firewall) i mnoga druga bezbednosna poboljšanja
 • Uštedite 84% na najnovijem izdanju za 2024. godinu preko našeg linka!
9,8
Najbolji za mobilni i tablet
9,95 €
Od 1,99 €
Posetite sajt
Sačuvaj 57%
2
Norton

Norton je jedan od najpoznatijih brendova u konkurentnom poslovanju sa antivirusima - i to sa dobrim razlogom...

 • Štiti vaš PC, Mac ili mobilni uređaj
 • Osvojio je „Nagradu za najbolju zaštitu“ od AV-TEST-a
 • Obećava zaštitu od virusa (Garantovani povrat novca)
 • Najbolje funkcije roditeljske kontrole
9,5
Sjajan
29,99 €
Od 12,99 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
3down
Panda

Napredni antivirus sa mašinskim učenjem sa mnogim dodatim funkcijama po neverovatnoj ceni + BESPLATAN VPN. Sve preporuke za novi bezbednosni paket!

 • Najviši nivo zaštite
 • Besplatni VPN uključen u svaki paket
 • Jasan korisnički interfejs
 • Nema uticaja na performanse
9,4
Vrlo dobro
46,99 €
Od 23,49 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
4
Bitdefender

Bezbednosna rešenja Bitdefendera konstantno dobijaju vrhunske ocene od različitih centara za testiranje i publikacija širom sveta

 • Po izboru urednika PC MAG-a - 6 godina zaredom!
 • Apsolutna bezbednost za Windows, Android, Mac i iOS
 • 500 miliona zadovoljnih korisnika širom sveta
 • Roditeljska kontrola nudi roditeljima dodatnu onlajn bezbednost
9,3
Vrlo dobro
64,99 €
Od 32,49 €
Posetite sajt

Da li vam je potreban antivirusni softver za vaš mobilni uređaj? Evo nekih zastrašujućih činjenica...


Samo u septembru 2019. godine, istraživači su otkrili ukupno 172 zaražene aplikacije na Play prodavnici. Najgori deo? Ove aplikacije su imale preko 335 miliona instalacija do trenutka kada su otkrivene od strane stručnjaka za bezbednost.

Aplikacije su izgledale kao da su legitimne usluge, uključujući tu igre, uslužne programe, softver za fotografije i galerije fotografija.

Utvrđeno je da je porodica Android.Joker ugrađena u Android uslužne programe, dodatke za kamere i uređivače slika, između ostalog softvera. Jocker sadrži neke od tipičnih funkcionalnosti trojanca, uključujući instalaciju backdoora  (programa za neovlašćen ulazak u sistem) radi održavanja upornosti, krađu osetljivih podataka o mobilnom uređaju i korisniku, i posebnu sklonost ka krađi finansijskih informacija.

Veruje se da je to uticalo na 800.000 Android korisnika i da su ukradeni podaci, uključujući imena, informacije o mobilnom uređaju i lokacijama.

Iako je manje verovatno da će vaš Apple iPhone ili iPad biti zaraženi malverom u poređenju sa Windows ili Android uređajem, to ne znači da su potpuno imuni.

Bez obzira da li se radi o zlonamernim veb-sajtovima, dosadnim reklamama, veb tragačima ili je to samo neko ko zgrabi vaš uređaj dok ne gledate, postoji mnogo toga zbog čega treba da budete zabrinuti ako posedujete iPhone.

Ako ste korisnik smartfona, toliko vašeg ličnog života se čuva unutar vašeg mobilnog uređaja, uključujući bankarske prijave, privatne fotografije, e-poštu, društvene mreže i još mnogo toga. Sada zamislite da su svi ovi podaci ukradeni, izgubljeni ili izmenjeni bez vaše dozvole i složićete se sa nama da su naši mobilni uređaji zapravo više izloženi kršenju bezbednosti i privatnosti od računara ili laptopa.

Viruse i druge malvere zaista ne zanima koji uređaj imate. Iako su iPhone uređaji definitivno sigurniji od Android uređaja, malver može da prodre u vaš iPhone jer ovi zlonamerni programi često imaju sposobnost da skaču sa uređaja na uređaj, na primer putem e-pošte, putem lokalne WiFi veze u hotelu ili na aerodromu, ili putem SMS-a i drugih usluga za slanje poruka.

Mislite da je ovo retka pojava? Prema nedavnim statistikama, hakerski napad se odvija svakih 39 sekundi, pogađajući jednog od tri Amerikanca svake godine. Antivirusna aplikacija je upravo i dizajnirana da spreči da se to desi vašem smartfonu.

Ako ne želite da postanete žrtva sajber kriminala, imati najbolje sigurnosne aplikacije instalirane na svojim uređajima postaje apsolutno neophodno.


Kako testiramo najbolje bezbednosne aplikacije za smartfon


Mnogi antivirusni i bezbednosni dobavljači velikih imena imaju proizvode koji su posebno prilagođeni uređajima koji rade na mobilnim operativnim sistemima kao što su android i iOS.

U našem rangiranju i istraživanju smo posebno obratili pažnju na:

1. Koliko dobro antivirusna aplikacija štiti ove uređaje od virusa, ransomvera, trojanaca i drugih malvera
2. Koliko to utiče na radnu memoriju i brzinu obrade
3. Koje sigurnosne funkcije osim antivirusne zaštite se nude
4. Recenzije vodećih nezavisnih laboratorija za testiranje, izveštaje kupaca i kritike korisnika.


Obavezne funkcije vodećih antivirusnih aplikacija za vaš mobilni telefon:


Najbolje antivirusne aplikacije ne štite vaš uređaj samo od malvera, virusa ili trojanaca. Sigurnosne aplikacije koje preporučujemo mogu raditi i sledeće:

+ Skenirati nove viruse i najnovije pretnje u realnom vremenu svakodnevno, kako biste bili sigurni da je vaš uređaj zaštićen 24/7.
+ Konstantno čistiti vaš telefon, čime se povećava memorijski prostor.
+ Brisati nekorišćene i suvišne aplikacije kako bi se produžilo trajanje baterije uređaja.
+ Automatski praviti rezervnu kopiju ličnih datoteka sa uređaja, tako da ako ikada izgubite telefon, vitalni podaci uvek budu obezbeđeni u oblaku.
+ Omogućiti anonimno surfovanje preko ugrađenog VPN-a kako bi se povećala vaša privatnost.
+ Skenirati sve WiFi mreže koje se koriste kako bi se osiguralo da ne budete hakovani kada ste na javnim mrežama hotela, aerodroma i slično.
+ Unaprediti „Find my Phone“ („Pronađi moj telefon“) tragač koji će locirati vaš uređaj ako ikada bude izgubljen ili ukraden.
+ I još mnogo toga...

Sve navedeno će poboljšati vašu bezbednost bez usporavanja telefona ili negativnog uticaja na vaše korisničko iskustvo.

Naša lista najboljih antivirusnih aplikacija će vam pružiti dodatnu zaštitu koja vam je potrebna da biste koristili svoj uređaj u punom potencijalu, bez potrebe da se plašite hakovanja, ransomvera ili drugih neprijatnosti!

Često postavljana pitanja (FAQ)


Da li vam je potrebna antivirusna aplikacija za mobilni telefon?

Da, naši pametni telefoni su u suštini ručni računari. To znači da je vaš mobilni telefon jednako podložan virusima kao i desktop i laptop računari. Postoje brojni načini na koje sajber-kriminalci mogu probiti odbranu vašeg telefona. Neki događaji koji mogu predstavljati pretnje uključuju preuzimanje nepouzdanih aplikacija, gubitak telefona, javni Wi-Fi, posredničke napade (man-in-the-middle attacks) i još mnogo toga.

Može li se Android uređaj zaraziti virusima?

Nažalost, da. Android kôd je otvorenog koda što ga čini posebno ranjivim na malvere i druge zlonamerne pretnje. Android takođe dominira na tržištu operativnih sistema sa udelom od 72%, što ga čini atraktivnom metom za hakere. Vaš telefon može da pokupi virus putem lažnih tekstualnih poruka ili e-pošte, lažnih aplikacija, javnih Wi-Fi ili zlonamernih reklama.

Može li se iPhone zaraziti malverom?

Iako nisu skloni tome u meri kao Android uređaji, iPhone uređaji se takođe mogu zaraziti malverom i virusima. Ovo postaje sve češće, posebno putem zaražene e-pošte ili preuzimanjem aplikacija izvan App Storea.

Kako da znam da je moj telefon zaražen virusom ili malverom?

Postoje određeni znaci na koje treba pripaziti. Ako se vaš telefon isprazni brže nego što se očekivalo, ako počnete da viđate aplikacije za koje se ne sećate da ste ih preuzeli, ako ste bombardovani iskačućim reklamama, ako aplikacije iznenada prestaju da rade ili ako je upotreba podataka neobično visoka, onda definitivno treba pokrenuti antivirusno skeniranje na telefonu.

Kako da znam da li je antivirusni program kompatibilan sa mojim telefonom?

Najbolje antivirusne aplikacije koje preporučujemo na ovoj stranici su sve kompatibilne sa glavnim brendovima pametnih telefona, uključujući, ali ne ograničavajući se na: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus i LG.

Odricanje od odgovornosti

Odricanje od odgovornosti: Top10Antivirus.Review je besplatna usluga. Dobijamo provizije od antivirusnih kompanija koje preporučujemo na ovoj stranici ako kliknete na naše linkove i izvršite kupovinu. Trudimo se da informacije na ovom sajtu budu ažurirane i sveže, ali ne možemo garantovati da će to uvek biti slučaj.