Top10Antivirus

Najbolji Mac antivirusni softver za 2024. godinu

Ako posedujete Mac i želite da znate koji antivirusni softver nudi najbolju zaštitu, došli ste na pravo mesto. Na ovom sajtu navodimo najbolje antiviruse za Mac računare dostupne u 2024. godini. Svaki proizvod na ovoj listi je izabran jer je posebno dizajniran da zaštiti Mac sisteme i postigao je visoke rezultate u identifikaciji i uklanjanju virusa i malvera.

Objavljivanje oglašavača

proizvod 2024. godine
Sačuvaj 84%
up1
TotalAV

Nagrađivani antivirus. Veruje mu 10 miliona korisnika širom sveta.

 • Nepobediv kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta
 • Zaštita od virusa na više nivoa i izvanredna stopa detekcije
 • Uključuje VPN, zaštitni zid (Firewall) i mnoga druga bezbednosna poboljšanja
 • Uštedite 84% na najnovijem izdanju za 2024. godinu preko našeg linka!
9,8
Najbolji za Mac
119,00 €
Od 19,00 €
Posetite sajt
Sačuvaj 60%
2
Norton

Norton je jedan od najpoznatijih brendova u konkurentnom poslovanju sa antivirusima - i to sa dobrim razlogom...

 • Štiti vaš PC, Mac ili mobilni uređaj
 • Osvojio je „Nagradu za najbolju zaštitu“ od AV-TEST-a
 • Obećava zaštitu od virusa (Garantovani povrat novca)
 • Najbolje funkcije roditeljske kontrole
9,5
Sjajan
74,99 €
Od 29,99 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
3down
Panda

Napredni antivirus sa mašinskim učenjem sa mnogim dodatim funkcijama po neverovatnoj ceni + BESPLATAN VPN. Sve preporuke za novi bezbednosni paket!

 • Najviši nivo zaštite
 • Besplatni VPN uključen u svaki paket
 • Jasan korisnički interfejs
 • Nema uticaja na performanse
9,4
Vrlo dobro
46,99 €
Od 23,49 €
Posetite sajt
Sačuvaj 50%
up4
Bitdefender

Bezbednosna rešenja Bitdefendera konstantno dobijaju vrhunske ocene od različitih centara za testiranje i publikacija širom sveta

 • Po izboru urednika PC MAG-a - 6 godina zaredom!
 • Apsolutna bezbednost za Windows, Android, Mac i iOS
 • 500 miliona zadovoljnih korisnika širom sveta
 • Roditeljska kontrola nudi roditeljima dodatnu onlajn bezbednost
9,2
Vrlo dobro
64,99 €
Od 32,49 €
Posetite sajt
Sačuvaj 60%
5
Avast

Avast dobro štiti vaš računar i sadrži nekoliko važnih bezbednosnih alata kako bi vaš sistem bio oslobođen od virusa i hakera.

 • Odlični rezultati na laboratorijskim testovima nezavisnih proizvođača
 • Vrlo dobra besplatna verzija softvera
 • E-pošta bez spama - čuva vaše prijemno sanduče
 • Gejmerski režim je obavezan ako igrate mnogo igara onlajn
9,1
Vrlo dobro
73,00 €
Od 29,20 €
Posetite sajt

Da li Mac računarima zaista treba antivirusni softver?


Uprkos činjenici da se napadi na Mac računare dešavaju ređe nego napadi na druge platforme poput Windowsa, oni nisu nepobedivi.

Tačno je da su Macovi generalno bezbedniji od Windowsa iz dva razloga: tehnički, teže je iskoristiti Mac nego Windows PC. Apple je veoma oprezan kada je u pitanju bezbednost i teže je infiltrirati se u njegove operativne sisteme nego u Windows.

Drugi razlog je što postoji manje Mac nego Windows PC-ja. Dakle, kada je u pitanju Mac, sajber-kriminalci imaju manje meta koje mogu da iskoriste i teže ih je hakovati. Pre nekoliko godina, jednostavno nije postojao dovoljno veliki broj Mac korisnika da bi bili interesantna meta.

Međutim, popularnost Mac računara raste, pa ako posedujete Mac, ne dozvolite sebi da budete preterano samouvereni. Za kratko vreme povećala se pretnja od malvera za Mac korisnike. Otkrivene pretnje su poraste za više od 60% kada se uporede četvrti kvartal 2018. godine i prvi kvartal 2019. godine. Adver takođe postaje sve rasprostranjeniji, sa porastom od preko 200% u istom periodu.

Sajber-kriminalci postaju pametniji i pohlepniji. Procenjeno je da na globalnom nivou sajber kriminal zarađuje više novca od globalne trgovine drogom!

Dakle, rizici se povećavaju, zbog čega vam je potrebna zaštita. Kao rezultat toga, sajber bezbednost je važnija nego ikada, a dobar antivirus je najbolje mesto za početak ako želite da ostanete bezbedni na mreži.


Kako vam antivirusni softver pomaže da ostanete zaštićeni na mreži


Neverovatno je da većina ljudi neće mnogo razmišljati o nošenju sigurnosnog pojasa ili zaštitne kacige prilikom vožnje biciklom, ali misle da mogu provesti sate surfujući internetom posećujući svakakve sajtove bez pristojnog antivirusnog softvera koji bi ih zaštitio.

Sveobuhvatan antivirusni paket će omogućiti da vaš Mac bude bezbedan od malvera, učiniće da vaš uređaj radi brže i štitiće vas od svakog potencijalnog ransomvera, phishinga ili nekog drugog napada na vaše privatne datoteke i fotografije.

Najbolji Mac antivirusni programi koje preporučujemo radiće u pozadini, bez zagušenja vašeg sistema, tako da većinu vremena nećete ni znati da je tu da vas štiti, štiteći vaš računar od svih uobičajenih pretnji: virusa, trojanaca, crva i drugih oblika malvera.

Pored zaštite od malvera, pristojan bezbednosni paket takođe pruža obilje privatnosti i bezbednosnih funkcija kao što su dvosmerni zaštitni zidovi, zaštita društvenih medija i, ako imate decu, dosta roditeljskih kontrola.


Da li treba da uzmem besplatan antivirus za Mac?


Iako ima manje pristojnih besplatnih antivirus alata dostupnih za Mac nego za Windows, uvek je bolje instalirati i besplatan antivirus nego da ga uopšte ne koristite.

Kad smo već kod toga, postoje neke očigledne dodatne pogodnosti ako kupujete plaćeni premium bezbednosni paket. Besplatni antivirus vam neće ponuditi zaštitni zid, VPN za zaštitu vaše sigurnosti, stalna bezbednosna ažuriranja u realnom vremenu, roditeljsku kontrolu, automatsku rezervnu kopiju podataka, zaštitu za e-poštu i zaštitu od ransomvera.

Kao što je to slučaj i sa ostalim stvarima u životu, dobijate onoliko koliko platite, i ako želite da surfujete internetom bez ikakve brige za privatnost, preporučujemo vam da potrošite nekoliko stotina dinara i nabavite najbolju zaštitu za svoj Mac.

Plaćene verzije obično nude godišnje pretplate koje koštaju manje od 5.000,00 RSD. Ako još uvek niste sigurni, trenutno imamo specijalnu ponudu za Intego - naš omiljeni Mac antivirus. Kompletni zaštitni paket koji je koštao 4.999,99 RSD sada možete kupiti za samo 2.503,39 RSD! To je 50% popusta koji možete da ugrabite odmah putem našeg linka.

U svojoj kući ne biste ostavljali otključana vrata tokom noći. I vašem Macu i iPhoneu potrebne su najbolje brave kako biste bili sigurni. Na kraju, mnogo je lakše sprečiti napad, nego popraviti štetu kada već postanete meta.

Često postavljana pitanja (FAQ)


Da li Mac računari mogu dobiti viruse?

Suprotno popularnom verovanju, Mac računari dobijaju viruse, kao i druge vrste malvera. I ne samo to, već vaš Mac® isto tako može biti i hakovan! Jedini razlog zašto je manja učestalost hakovanja Mac® korisnika, jeste taj što se koristi mnogo manje. Za hakere je isplativije da ciljaju Windows korisnike koji čine skoro 90% tržišta, u poređenju sa Mac korisnicima kojih je samo 10%.

Zar Mac® nema već ugrađeni antivirus?

Da, ali baš kao i Windows Defender, on je u najboljem slučaju elementaran. XProtect je u stanju samo da „otkrije“ neke datoteke koje je Apple identifikovao kao zlonamerne. Ako pretnja dođe izvan onoga što je Apple posebno naveo, poput, na primer, phishing/ransomver napada, vaš Mac® neće moći da vas zaštiti.

Ali prostim resetovanjem se možemo otarasiti virusa, zar ne?

Pre svega, ovde ne govorimo o jednostavnom ponovnom pokretanju. Potrebno je da uradite vraćanje na fabrička podešavanja, što znači da se ceo hard disk briše, pa tako i vaše datoteke. Čak ni tada ne postoji garancija da će se ukloniti svaki trag virusa i malvera. Najbolji izbor? Ovde se može primeniti stara izreka „prevencija je bolja od lečenja“, tako da je bolje da svoj Mac® zaštitite pristojnim antivirusnim softverom.

Odricanje od odgovornosti

Odricanje od odgovornosti: Top10Antivirus.Review je besplatna usluga. Dobijamo provizije od antivirusnih kompanija koje preporučujemo na ovoj stranici ako kliknete na naše linkove i izvršite kupovinu. Trudimo se da informacije na ovom sajtu budu ažurirane i sveže, ali ne možemo garantovati da će to uvek biti slučaj.